Autopublicering på Facebook och Twitter

Ett sätt att få läsare till sin blogg eller nyhetssida eller vad man nu har på webben är att länka till inläggen på Facebook och Twitter. Det går givetvis att göra det här manuellt men det finns också flera gratis tjänster som publicerar automatiskt.

RSS Graffiti kopplar man till sitt rss-flöde, ett eller flera olika, och väljer sedan om man vill publicera på sin profil eller på en sida som man är admin för på Facebook. Har man bilder med i rss:en blir de automatiskt tumnaglar till länkarna som skapas. Det går också att hämta inlägg från Twitter,  korta länkar med bit.ly och anpassa utseendet i Facebook. Installeras från RSS Graffitis app-sida på Facebook. Du kan se hur det ser ut på Linkmasters Facebooksida.

Twitterfeed är ett annat alternativ som klarar av att publicera både på Twitter och Facebook plus några andra sociala medier. En finess i Twitterfeed är att man kan ange hur många inlägg som ska läggas ut samtidigt. Är det fler läggs de som inte fick plats på kö och publiceras nästa omgång. Länkarna kan kortas med bit.ly. Smidigt att hantera allt på ett ställe men lite mindre anpassningsmöjligheter.

Använder man WordPress.org som bloggverktyg kan man också publicera på Twitter med hjälp av WordTwit som installeras som ett tillägg från WordPress hemsida. Det är förhållandevis enkelt att använda, man kan korta länkar med bit.ly och göra mindre anpassningar. Tillägget är gratis men en pro-version som förmodligen kostar något är på gång enligt utvecklarens hemsida. Vi använder det här för att lägga ut inläggen från Linkmaster på Twitter.

Det finns de som jämställer det här sättet att hantera sociala medier med spam. Själv håller jag inte med om man är öppen med vad man gör och att det finns innehåll i andra änden av länkarna. Det är upp till var och en att följa/gilla och för de som inte använder rss-läsare är det ett bra sätt att följa en sida på nätet, vare sig det handlar om nyhetsidor som uppaterar många gånger per dag eller bloggar med oregelbunden uppdatering och långt mellan inläggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *