Går tåget i tid?

Kaos-säsongen i den svenska tågtrafik är redan här och då kan det vara bra att veta var man kan få information om förseningar och inställda tåg. På Tåg.Info kan man hitta uppdaterad information både om enskilda tåg och avgångar från en specifik station. Samma information finns också tillgänglig hos Trafikverket (mobil) och på tågoperatörernas hemsidor men är mer lättillgänglig på Tåg.Info där man också får lite avslöjande statistik om förseningseländet och elaka twitter-kommentarer om SJ och de andra bolagen.

Uppgifterna från Tåg.Info finns också i appen Tågtavlan för iPhone och Android (båda kostar 7-8 kr) som hämtat utseendet från tavlorna med tågtider på järnvägsstationerna. De hittar automatiskt vilken station som är närmast men man kan söka på alla stationer. Sitter man vid en dator finns samma sak på Stationstavlan.se och den sidan fungerar bra i iPhone/Android också om man inte vill installera en app.

Om den här informationen inte räcker kan man också följa tågen i realtid på en Google-karta på Tågkartan.se. Klickar man på stationer och tåg på kartan får man upp motsvarande information på Tåg.Info.

En reaktion på “Går tåget i tid?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *