Hembryggt

Nej, det här handlar inte om öl eller vin. Homebrew är en ”pakethanterare” som gör det enkelt att installera unixprogram på mac. Under all dekor är Mac OSX ett unix-system och kan köra många program som finns till Linux. Homebrew fokuserar på kommandoradsverktyg, program man kör i terminalen.

Det här är överkurs för många men kräver inte heller någon ingenjörsexamen för att lära sig hantera. Många program för Mac är bara grafisk dekor som skickar kommandon till terminalverktyg, även sådana du får betala pengar för. Det här är the real deal.

Själv har jag installerat ffmpeg och rtmpdump för att spela in från play-kanalerna. Man får färdiga nedladdnings-kommandon från Pirateplays app som man klistrar in i terminalen. Ett annat program jag hittade nyligen är youtube-dl som gör precis det som namnet antyder.

För att använda Homebrew måste du ha Apples utvecklarverktyg Xcode installerat, det finns gratis i Appstore. Dokumentationen för Homebrew har sina brister men man förstör inget så det är bara att hoppa rakt in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *