Junecloud automator actions

Junecloud automator actions är en samling (gratis) tillägg till Automator, ett program som man kan använda för att skapa avancerade arbetsflöden på mac utan att behöva skriva kod. Det intressantaste i Junecloud automator actions är ”Save for web” som ändrar storleken på bilder och optimerar dem för webben. Man kan välja om man vill använda Förhandsvisning eller Photoshop, vilka storlekar man vill ha och var filerna ska sparas. Det följer med exempel som man kan börja med och sedan skapar man egna efter behov. Det kan verka lite krångligt men håller man på med bilder är det här väldigt smidigt och tar bort tråkiga och tidskrävande rutinjobb så det är värt besväret och man behöver inte vara tekniker för att klara av det.

Det följer också med andra tillägg i Junecloud automator actions som anpassar filnamn för webben, skapar symlinks, gör rena zip-arkiv, byter filändelser och stänger av eller på visa filändelser i Finder. Vill man kan man koppla samman flera actions och skapa arbetsflöden som till exempel förminska  bilder, tar bort åäö i filnamnen och skapar ett mail som innehåller bilderna med ett enda handgrepp.

Här finns lite mer information om Automator actions och bra länkar.  Fler Automator actions och färdiga arbetsflöden kan man till exempel hitta i Apples programarkiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *