Bird is the word

Det är svårt att hitta bra alternativ till iTunes men ett program som kommit ganska långt på vägen är Songbird som har ett liknande upplägg som iTunes och Spotify men som dessutom innehåller en webbläsare. Mycket förenklat skulle man kunna beskriva det som att de byggt en musikspelare ovanpå Firefox.

Fördelarna med Songbird är att det spelar fler ljudformat än iTunes och det går att synka med många olika mp3-spelare och mobiler, i senaste betan även direkt med minneskort. Songbird kan också dela både musikbibliotek och spellistor med iTunes så båda programmen kan leva sida vid sida. Dessutom finns det genom den inbyggda webbläsare starkt stöd för musiktjänster som Grooveshark, Last.fm och The Hype Machine för att nämna några.

Nackdelen är väl att den är lika överladdad som iTunes med allt annat än att bara vara en musikspelare och man ska kanske gilla några av de här musiktjänsterna för att uppskatta Songbird fullt ut. Finns för Mac, PC och Linux. Är open source och en del av Mozilla-familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *